Telefoon:  0167-532627

Werkwijze

Al onze honden en katten, maar soms ook konijnen of vogeltjes zijn op zoek naar een fijn thuis. Onder het kopje ‘asiel’ kunt u altijd zien welke dieren ter adoptie beschikbaar zijn.

Indien een dier bij ons als vondeling is binnengekomen, dient de wettelijke bewaarperiode van 14 dagen aangehouden te worden. Meldt de eigenaar zich niet in deze periode, dan mag daarna een nieuw baasje gezocht worden voor het dier. In deze periode worden de dieren nagekeken door onze dierenarts, ingeënt, gechipt, ontwormd en behandeld tegen eventuele uitwendige parasieten.

Ook hebben wij honden en katten die binnen zijn gekomen als afstandsdier. Door omstandigheden als allergie of verhuizing, maar ook door verdrietige situaties zoals het overlijden van een baasje maar ook door ondeskundig handelen en verwaarlozing. Na een volledige check en eventuele behandeling, wordt ook voor hen een nieuw thuis gezocht.

Om de kosten voor opvang en (eventuele) medische zorg te kunnen betalen, berekenen wij adoptiekosten en zijn er ook tarieven vastgesteld voor het afstand doen van uw dier. 

Bovenaan de pagina kunt u doorklikken om meer te lezen over de verschillende procedures. Tevens vindt u hier alle tarieven.